Jedlo v prírode – larvy

Nájsť proteíny v prírode môžete bez toho, aby ste lovili zver, aj v hmyze a jeho larvách. Uton nám v článku ukáže, ako pripravil pár lariev na konzumáciu v teréne.

Jedlo v prirode larvy (2)

Na poslednej akcii s priateľmi opäť padla téma hmyzu ako núdzovej potravy a ich predpokladanej nechutnosti. A keďže bol čas a vhodné prostredie (v okolí boli práchnivé kmene smrekov) rozhodol som sa pripraviť priateľom prekvapenie.

Nájsť larvy fúzačov  a kováčikov nebolo náročné a po 10 minútach som mal pre každého po 2 kúsky na ochutnanie. Rád prezentujem, že tieto larvy nie sú nechutné ani za surova, ale keďže tejto téme predchádzala téma rizík pri konzumácii surovej potravy z prírody, rozhodnem sa hmyz tepelne upraviť.

Tito larvy za surova sú takmer bez chuti, ale ostáva po nich zľahka nasládly pocit v ústach. Pokožka je trošku húževnatejšia a treba ju požuvať. Hmyz konzumujem chytením za hlavičku a odhryznutím tela tesne za ňou.

Pokiaľ sa rozhodnem zlikvidovať prípadné parazity na a v telách týchto lariev, hádžem ich do vriacej vody a 5-10 minút ich varím. Pokiaľ viem, že spoločnosť prítomnosť hmyzu v jedle nesmie spozorovať, tak upražím larvy ešte na oleji (Pozor! Niekedy larva po pridaní do vriaceho oleja exploduje alebo cez otvor vyprská jej obsah von a ostane vám len prázdny “obal”  ) len tak na sucho. Ak je možnosť, ešte ich posolím.

V tomto prípade sú larvy chrumkavé a veľmi chutné… presne ako škvarky. 🙂 Nie je problém ich popučiť a tak pridať do polievky alebo placiek bez toho, aby ich ktokoľvek identifikoval ako hnusný hmyz..

Buen provecho…

Jedlo v prirode larvy (1)
Jedlo v prirode larvy (4)
Jedlo v prirode larvy (2)

Jedlo v prirode larvy (3)
Jedlo v prirode larvy (5)

Comments

comments

Ďaľšie články