Jedlo v prírode – placky z múky zo žaluďov
V predchádzajúcom článku sme zo žaluďov urobili múku a v tomto článku sme z múky urobili placky. „Múka“ zo žaluďov ani po pridaní vody úplne nedrží spolu a tak Uton pridal aj malé množstvo polohrubej múky.
… no dobre, s múkou na nejaký zaujímavý projekt nepočkám a použijem ju hneď. Pridávam 10-15 percent polohrubej múky (hladkú nemám 🙂 ) trochu vody a miesim cesto.
Chvíľu to vyzerá tak, že cesto je ideálne, ale mýlim sa. Formujem menšie placky, nech sa mi pri obracaní nelámu a začínam piecť. Placky krásne voňajú. Ľutujem, že nemám soľ. Po ochutnaní ľutujem už menej, pretože placky sú aj tak prudko jedlé, aj keď máličko suché. Na raňajky akurát stačilo.