Korene pálky, judášove ucho a posúchy
Tak ako vždy keď sa dalo, vybral som sa cez polia do lesov, aby som si tam uvaril niečo na jedenie. Niesol som si ako obvykle trochu múky a soľ a po ceste som vytiahol pár koreňov Pálky širokolistej. V táborisku som našiel ešte Uchovca bazového. Tak som to spolu podusil, z múky a vody som si urobil cesto na posúchy. Výsledok bol chutný. Ak by som to chcel vylepšiť, strávil by som trošku viac času vyberaním mladých výhonkov Pálky, ktoré majú príjemnú chuť a chrumkajú. Staršie korene sú už vláknité a nedajú sa požuvať, najlepšie je z nich len vyžuvať škrob. Staršie korene majú niekedy aj pachuť z prostredia v ktorom vyrástli.
Ak ťa článok zaujal tak nás lajkni na FB a vždy budeš vedieť keď zavesíme nový článok. ( https://www.facebook.com/opreziti )