Dve polievky, dva čajíky – II. časť
Pokračovanie prvej časti.
Ďalší polievkový deň sme strávili na rovnakom mieste ako deň predtým. Vykopaná dakota nás počkala. Dnes bol na programe jednoduchý guľáš z diviačieho mäsa, gastronomický zážitok zasa z trošku inej ligy ako vývar z listov a koreňov.
Časť ohniska sme prekryli sieťkou na ktorú sme potom položili ešusy. Robili sme dve porcie a každú mal na starosti iný človek. To sa prejavilo vo výslednej chuti, farbe aj dobe prípravy. Z domu sme priniesli pár zemiakov, cibuľu, soľ a nejaké korenie. Ja som po ceste nie náhodou natrafil na kolóniu Uchovcov bazových a pár ich zobral so sebou.
Zabudli sme doma masť a nemali sme ani olej a tak sme cibuľku začali robiť vo vode. Potom sme pridali korenie, mäsko a trochu vody aby sa dusilo. Takto sme ho dusili asi hodinku a pridali sme zemiaky, huby a vodu. O ďalších 45 minút sme guľášik odstavili. Nie sme zrovna kuchári takže postup možno nebol ideálny, ale výsledok určite bol. Skvelá chuť a konzistencia, znásobené zdravým a jednoduchým prostredím v ktorom sme guľášik pripravili a konzumovali. Dnes som bol s čajom na rade ja a tak som skočil bystrým skokom za blízky potok do jelšiny všakže a nazbieral černice, mätu, repík, šípky a aby som trošku čajovú zmes zmenil oproti predchádzajúcemu dňu, tak som ešte pridal kvet hluchavky. Čajík opäť nesklamal, zahrial a potešil chuťové poháriky. Zasa sa raz oplatilo ujsť z mesta.
Ak ťa článok zaujal tak nás lajkni na FB a vždy budeš vedieť keď zavesíme nový.